CURSUS

Inzicht in jezelf

WORKSHOP

Innerlijke weerspiegeling

GROEIEN NAAR JE VRIJE ZELF

Jouw unieke
manier van helen

PROEVERIJ

In Roermond

INTUÏTIEF SCHILDEREN

Intuïtief (ook wel helend) schilderen is schilderen vanuit je gevoel, je binnenste. Wanneer je vanuit je gevoel schildert word je creatieve vermogen aangesproken. En zo kunnen onbewuste processen duidelijk worden. Creatief zijn activeert de rechterhersenhelft, je gevoelskant, de vrouwelijke kant. De linkerhersenhelft is de mannelijke kant, het denken, de prestatie, het ego.

Wat gebeurt in je hersenen tijdens het schilderen
Veel mensen in onze maatschappij ‘zitten’ in het hoofd. Onze rechterhersenhelft wordt dan overheerst door de linkerhersenhelft. Tijdens het schilderen wordt de rechterhersenhelft ingeschakeld en de linkerhersenhelft uitgeschakeld. Emotie, creativiteit, fantasie, kortom het voelen komt naar boven. Geen besef van tijd en zorgen.

Elke les beginnen we met een gezamenlijke meditatie. Tijdens het schilderen komt op jouw doek, datgene wat door de meditatie bij je is aangeraakt. Je gaat dus vormgeven wat jij als je eigen waarheid beleeft. Je zult versteld staan van je eigen creaties!

Je kunt zowel een cursus als losse workshops volgen.

Kijk op de pagina exposities voor een overzicht  van het werk van de cursisten en Heleen.

Cursus Intuïtief schilderen

Schilderen vanuit je gevoel

In de cursussen staan ontspanning en creatief bezig zijn centraal. Aan het begin van elke les wordt een thema gekozen. Je laat je leiden door het gevoel dat je hebt bij dit thema. Tijdens de cursus geef ik je persoonlijke, creatieve en technische ondersteuning.

De cursussen zijn geschikt voor iedereen, met of zonder schilder ervaring.

Soorten cursus

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Indien je nog niet eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Introductiecursus leer je je afstemmen op je gevoel. Dit doen we aan de hand van een korte meditatie. Wat uit onze handen komt, is niet het vooraf bedachte plaatje! Hierdoor kunnen heel verrassende resultaten ontstaan. Je maakt per les een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Je komt tot inzicht, zelfkennis en verwerking. Aan het eind van elke les wordt elk schilderij individueel besproken.

Indien je de introductiecursus al hebt gevolgd of eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Vervolgcursussen komen we steeds meer bij ons gevoel en zullen ook gaandeweg meer technieken gaan leren zodat het eindresultaat meer is afgewerkt en verfijnd. Je bent vrij met welke materialen je wilt werken. We werken aan de hand van een thema, maar ook eigen inbreng is mogelijk. Ook in deze cursussen wordt het werk steeds besproken. Je zelfkennis wordt groter. Door samen te kijken ontdek je o.a. waar je emoties vandaan komen en hoe je ermee kunt leren omgaan. Je kunt ook op thema’s schilderen waar je meer inzicht op wilt verkrijgen.

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Cursistenexpositie 2017

Data

Op dit moment lopen er geen cursussen intuïtief helend schilderen. 

Workshop intuïtief/helend schilderen

Mogelijk voor een hele dag of een dagdeel

Je maakt in deze workshop een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Om goed bij je gevoel te komen, beginnen we met een korte meditatie, die is geïnspireerd op de groep. Dit zorgt er voor dat we schilderen vanuit een dieper bewustzijn. Aan het eind van de workshop worden de schilderijen besproken. Deze reading maakt je duidelijk wat het schilderij je wil zeggen.

Ontspanning, gezelligheid en creatief bezig zijn staan deze dag, ochtend, middag of avond centraal.
De workshops zijn toegankelijk voor iedereen mét en zonder schilderervaring.

Workshop van een dag

Tijdens de dagworkshop maak je twee werkstukken. Ook deze werkstukken worden besproken. De meerwaarde van een hele dag is de enorme verdieping welke in het middaggedeelte plaatsvindt.

Workshop op locatie

Deze leuke activiteit leent zich bij uitstek om op de locatie van jouw keuze te doen. Bijvoorbeeld bij iemand thuis samen met vrienden/vriendinnen en familieleden.

Privé schildersessies

Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan individueel of met een groep. Een leuke ervaring om samen met collega’s, vrienden/vriendinnen en familieleden te doen. Aanmelden kan tot minimaal 1 week van tevoren.

Een workshop op locatie is mogelijk vanaf 5 personen.
Bijkomende extra reiskosten: € 0,40 per km.

Data

– Workshop van een dag of dagdeel

Onderstaand de geplande ochtend en avond workshops voorjaar 2023:

Workshop van een dag of dagdeel mogelijk met een groepje op andere datum volgens afspraak.

 

30/3 13/4 25/5

 

Klik op een datum voor meer informatie over de ochtendworkshop. Schuif met het balkje voor meer data.

Klik op een datum voor meer informatie over de avondworkshop. Schuif met het balkje voor meer data.

Klik op de 00/00 voor meer informatie over de dagworkshops

Art & Soul Healing | Heleen Meering

TRAJECTEN

Energetisch Lichtwerk I

Je verder openen. Jouw eigen unieke manier van helen ontdekken en daar ervaring mee opdoen.

Data 2024: 11 januari, 1 & 22 februari, 14 maart, 4 april, 18 april, 16 mei
Tijd: 11:00 tot 17:00 uur
Investering: € 840,-
Waar: Avalon, Paredisstraat 1, 6041 JW Roermond

In januari start het traject Energetisch Lichtwerk I.

Tijdens de 7 bijeenkomsten van dit traject leer je je eigen energie beter kennen en daarmee werken. Je groeiprocessen mogen ZIJN en komen naar buiten, het gaat beter stromen. Dit gebeurt altijd precies op het stuk wat bij jou op dat moment belangrijk is. Er is zeker ook tijd voor persoonlijke thema’s. Indien nodig help ik je dat wat in de weg zit aan te kijken, zodat het kan transformeren.

Het laten stromen mag helemaal uit jezelf komen. Hoe sterker jouw energiestromen hoe verder je kanalen kunnen openen. Daarnaast krijg je tools aangereikt die jouw vaardigheden kunnen aanvullen of versterken.

Deze weg geeft je een stuk verdieping in jouw bewustzijnslagen. Je zult meer energieën herkennen en toegang krijgen tot andere, tot nu toe, vrij onbekende velden.

Er is ruimte genoeg om dingen in het moment te laten ontstaan ​​en gebeuren. Dit betekent dat we oefenen in het werken met energie. De energie die op dat moment binnenkomt bepaalt voor die dag de richting en wat er verder voor jou geopend mag worden. Hiermee heb ik al goede, bijzondere en verrijkende ervaring opgedaan. Het veld waarin we werken, voelt vaak echt verrassend licht en moeiteloos aan. De ervaringen zijn dat ieders lichtkracht op een verhoogd niveau geactiveerd wordt.

We laten ons verrassen!

Je leert:

 • hoe te werken vanuit jouw hartconnectie
 • krachtig gronden vanuit het veld van vrije energie
 • dat jouw groeiprocessen mogen ZIJN
 • verbindingen zien vanuit een ander veld
 • beter bij jezelf blijven
 • je voortdurende proces van groei ervaren
 • zien hoe jij en je omgeving veranderen

Ben jij toe aan een volgende stap om je kanalen en bewustzijn verder te ontwikkelen, dan is Energetisch Lichtwerk iets voor jou!

Dit traject is passend voor deelnemers die al een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Twijfel je of het traject geschikt is voor jou, neem dan vrijblijvend contact op, zodat we hier samen naar kunnen kijken.

Na afronding van deze 7 bijeenkomsten ontvang je een certificaat van deelname. In overleg is betaling in termijnen mogelijk.

Aanbod komen:

 • kosmische hartconnectie
 • juiste afstemming
 • aura
 • 17 chakrasysteem (activatie)
 • reis terug in tijd
 • ervaren van matrixen
 • werken vanuit meerdere dimensies
 • vortex neerzetten
 • helende trilling van klank

Voel je je aangetrokken, schrijf je dan hier in.

Ervaringen:


In dit traject heb ik lagen afgepeld die me niet meer dienen en kom ik steeds dichter bij mijn authentieke zelf. En van daaruit kan ik mijzelf steeds verder ontwikkelen en mijn licht laten stralen.    -Linda-

Heel waardevol. Gaf mij veel kracht om door te gaan. Met heling voor mijzelf en voor anderen die dit willen, gaf inzichten.   -Wilma-

Een verdiepingsreis naar binnen om in de buitenwereld weer in mijn licht te kunnen staan. Heleen heeft de gave om op een moeiteloze en kalme wijze het healingsproces te begeleiden en de verbinding in onze groep te creëren. Dank voor alles!!    -Marion-

Diepgaand – veel inzichten gekregen –  veilige omgeving – stabieler geworden – zekerder van mezelf geworden – een hele mooie groep – een hele goeie begeleiding.    -deelnemer-

Mooie ervaringen opgedaan die me brachten tot het ontwikkelen van mezelf en te groeien en te komen tot ZIJN.    -deelnemer-

Hele fijne warme, liefdevolle groep. Veel geleerd en inzichten gekregen. Zonder oordeel, gekoesterd en op bijzondere manier vorm gegeven met ruimte voor alles wat voorbij kwam en op dat moment nodig was.   -Esther-

Energetisch Lichtwerk II

Bereid je erop voor om als lichtwerker daadwerkelijk diepgaande hulp te kunnen bieden aan de ontwakende mensen in hun transformatieproces.

Data: Najaar 2024 of voorjaar 2025 – data volgen nog.
Tijd: 11:00 tot 17:00 uur
Investering: € 840,-
Waar: Avalon, Paredisstraat 1, 6041 JW Roermond

Energetisch Lichtwerk II is geschikt voor diegenen die Energetisch Lichtwerk I hebben afgerond en meer verdieping willen.

De vorige cursus heeft er ontzettend veel bij jou mogen openen. Ongetwijfeld zal dat bij deze cursus ook weer gebeuren, toch zal deze cursus meer praktijk bevatten. Er zullen tools aangereikt worden zodat jouw rugzak voldoende gevuld is om met mensen te gaan werken. We gaan o.a. werken met: karma knopen, helderheidsstralen, balanceren van hypofyse, familielijnen, bewustworden en ongedaan maken van afhankelijkheidskoorden, chakra/aurahealing, balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie en meer… Ook het veld van vrije energie zullen we niet onberoerd laten.

Op de laatste trajectdag zullen er mensen worden uitgenodigd aan wie jullie een behandeling mogen geven.

Aan het einde van het traject heb je voldoende vaardigheden ontwikkeld die je in kan zetten.

Je leert:

 • verdiepen van je kosmische hartconnectie
 • verdiepen van je verbinding met de vrije aarde-energie
 • waarnemen van energievelden vanuit deze verdieping
 • werken vanuit je diepere connectie

Voel jij de roep om je dieper te verankeren in de afstemming zoals we die getraind hebben in Energetisch Lichtwerk I en wil je dit als jouw way of life maken, dan is dit traject een logische aanvulling.

Na dit traject zul je nog beter bij jezelf kunnen blijven, in je hartsconnectie, waardoor je je krachtiger voelt en geen concessies doet die jou uit balans halen. Dit ga je sneller doorzien. Ook zul je  veel meer rust en ruimte ervaren in je huidige werk, in een eventueel te starten of uit te breiden praktijk, kortom in alles wat je doet.

Aanbod komen:

 • werken vanuit je hartconnectie en de vrije aarde energie
 • activeren en balanceren helderheidsstralen
 • balanceren hypofyse
 • doorbreken van contracten
 • verwijderen van implantaten
 • bewustworden en doorbreken van afhankelijkheidskoorden
 • balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie herstellen
 • oefenen met healing
 • gastendag

Wil je mee doen meld je dan hier aan.

Proeverij

Kort consult bij Avalon in Roermond

Wil je meer inzicht in jezelf, een situatie of probleem, ben je hooggevoelig, heb je fysieke klachten, wat zijn oude patronen en wat is je ware zelf, hoe kom je weer bij de kracht die je diep vanbinnen voelt?

Een schilderij op maat

Aan de hand van een kleine schildering geef ik een reading/healing, waarbij ik invoel op de kleuren en vormen die jij in enkele minuten op het doek zet. Hiervoor hoef je niet te kunnen schilderen.
Door de uitleg, die komt vanuit helder voelen en weten, gaat het geschilderde voor je ‘leven’. Uiteraard neem je de schildering mee naar huis, en kan doordat je er regelmatig naar kijkt nog geruime tijd zijn ‘werk’ doen.

Meld je aan

Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan vooraf aan. Dit kan telefonisch of per e-mail via Avalon Roermond.

0475 – 21 51 51

info@avalonroermond.nl

www.avalonroermond.nl

Een consult duurt circa 30 minuten à € 15,-

Kom naar een proeverij op