CURSUS

Inzicht in jezelf

WORKSHOP

Innerlijke weerspiegeling

GROEIEN NAAR JE VRIJE ZELF

Worden wie je werkelijk bent

PROEVERIJ

In Roermond

INTUÏTIEF SCHILDEREN

Intuïtief (ook wel helend) schilderen is schilderen vanuit je gevoel, je binnenste. Wanneer je vanuit je gevoel schildert word je creatieve vermogen aangesproken. En zo kunnen onbewuste processen duidelijk worden. Creatief zijn activeert de rechterhersenhelft, je gevoelskant, de vrouwelijke kant. De linkerhersenhelft is de mannelijke kant, het denken, de prestatie, het ego.

Wat gebeurt in je hersenen tijdens het schilderen
Veel mensen in onze maatschappij ‘zitten’ in het hoofd. Onze rechterhersenhelft wordt dan overheerst door de linkerhersenhelft. Tijdens het schilderen wordt de rechterhersenhelft ingeschakeld en de linkerhersenhelft uitgeschakeld. Emotie, creativiteit, fantasie, kortom het voelen komt naar boven. Geen besef van tijd en zorgen.

Elke les beginnen we met een gezamenlijke meditatie. Tijdens het schilderen komt op jouw doek, datgene wat door de meditatie bij je is aangeraakt. Je gaat dus vormgeven wat jij als je eigen waarheid beleeft. Je zult versteld staan van je eigen creaties!

Je kunt zowel een cursus als losse workshops volgen.

Kijk op de pagina exposities voor een overzicht  van het werk van de cursisten en Heleen.

Cursus Intuïtief schilderen

Schilderen vanuit je gevoel

In de cursussen staan ontspanning en creatief bezig zijn centraal. Aan het begin van elke les wordt een thema gekozen. Je laat je leiden door het gevoel dat je hebt bij dit thema. Tijdens de cursus geef ik je persoonlijke, creatieve en technische ondersteuning.

De cursussen zijn geschikt voor iedereen, met of zonder schilder ervaring.

Soorten cursus

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Indien je nog niet eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Introductiecursus leer je je afstemmen op je gevoel. Dit doen we aan de hand van een korte meditatie. Wat uit onze handen komt, is niet het vooraf bedachte plaatje! Hierdoor kunnen heel verrassende resultaten ontstaan. Je maakt per les een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Je komt tot inzicht, zelfkennis en verwerking. Aan het eind van elke les wordt elk schilderij individueel besproken.

Indien je de introductiecursus al hebt gevolgd of eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Vervolgcursussen komen we steeds meer bij ons gevoel en zullen ook gaandeweg meer technieken gaan leren zodat het eindresultaat meer is afgewerkt en verfijnd. Je bent vrij met welke materialen je wilt werken. We werken aan de hand van een thema, maar ook eigen inbreng is mogelijk. Ook in deze cursussen wordt het werk steeds besproken. Je zelfkennis wordt groter. Door samen te kijken ontdek je o.a. waar je emoties vandaan komen en hoe je ermee kunt leren omgaan. Je kunt ook op thema’s schilderen waar je meer inzicht op wilt verkrijgen.

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Cursistenexpositie 2017

Data

Op dit moment lopen er geen cursussen en workshops intuïtief helend schilderen. 

Workshop intuïtief/helend schilderen

Mogelijk voor een hele dag of een dagdeel

Je maakt in deze workshop een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Om goed bij je gevoel te komen, beginnen we met een korte meditatie, die is geïnspireerd op de groep. Dit zorgt er voor dat we schilderen vanuit een dieper bewustzijn. Aan het eind van de workshop worden de schilderijen besproken. Deze reading maakt je duidelijk wat het schilderij je wil zeggen.

Ontspanning, gezelligheid en creatief bezig zijn staan deze dag, ochtend, middag of avond centraal.
De workshops zijn toegankelijk voor iedereen mét en zonder schilderervaring.

Workshop van een dag

Tijdens de dagworkshop maak je twee werkstukken. Ook deze werkstukken worden besproken. De meerwaarde van een hele dag is de enorme verdieping welke in het middaggedeelte plaatsvindt.

Workshop op locatie

Deze leuke activiteit leent zich bij uitstek om op de locatie van jouw keuze te doen. Bijvoorbeeld bij iemand thuis samen met vrienden/vriendinnen en familieleden.

Privé schildersessies

Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan individueel of met een groep. Een leuke ervaring om samen met collega’s, vrienden/vriendinnen en familieleden te doen. Aanmelden kan tot minimaal 1 week van tevoren.

Een workshop op locatie is mogelijk vanaf 5 personen.
Bijkomende extra reiskosten: € 0,40 per km.

Data

– Workshop van een dag of dagdeel

Onderstaand de geplande ochtend en avond workshops voorjaar 2023:

Workshop van een dag of dagdeel mogelijk met een groepje op andere datum volgens afspraak.

 

30/3 13/4 25/5

 

Klik op een datum voor meer informatie over de ochtendworkshop. Schuif met het balkje voor meer data.

Klik op een datum voor meer informatie over de avondworkshop. Schuif met het balkje voor meer data.

Klik op de 00/00 voor meer informatie over de dagworkshops

Art & Soul Healing | Heleen Meering

TRAJECTEN

Groeien naar je vrije Zelf

 

Je verder openen. Jouw eigen unieke energielijn opschonen en worden wie je werkelijk bent.

Data: do. 22 februari, 14 maart,11 april, 16 mei, 6 juni 2024
Tijd: 09:30 tot 12:30 uur
Waar: Eigen praktijk te Maasbracht

Data: zat. 16 maart, 13 april, 11 mei, 15 juni 2024
Tijd: 13:30 tot 16:00 uur
Waar: Avalon,
Paredisstraat 1, 6041 JW Roermond

Investering: € 55,- per keer

 

In februari starten de trajecten Groeien naar je vrije Zelf.

Wil jij verder groeien? Duidelijkheid krijgen in onderwerpen, gevoelens of situaties die je binnen jezelf herkent! Tijdens deze workshops leer je je eigen energie steeds beter kennen, waarbij er ruimte is voor persoonlijke thema’s. Informatie en coaching helpen je om meer helderheid te krijgen op dat wat bij jou speelt. In deze bijeenkomsten mogen je groeiprocessen er gewoon zijn.

Stromen vanuit je hartconnectie is een vast onderdeel van elke workshop, waarbij je zult ervaren dat er steeds andere (drukkende) energieën worden aangeraakt. Deze aanraking zorg ervoor dat de negatieve energie loslaat en weg kan stromen. Deze weg geeft je een stuk verdieping in jouw subtiele lagen. Je zult meer energieën gaan herkennen en je leert je krachtig verbinden met het vrije energie veld.
Er is geen vast programma, we zullen inspelen op wat er nu is. De energie die op dat moment binnenkomt, bepaalt wat er verder voor jou geopend mag worden. Hiermee heb ik al goede bijzondere en verrijkende ervaringen opgedaan.

In deze workshops ben je met gelijkgestemden, waardoor je veel herkenning en ondersteuning vindt bij elkaar. Gedurende het traject leer je jezelf steeds beter begrijpen en kun je jezelf beter staande houden. Door het delen van jouw ervaringen kan ook de ander worden aangeraakt en verder openen.
Het omgaan met mensen in je omgeving die minder gevoelig zijn dan jij wordt makkelijker.

Het opschonen van jouw eigen unieke energielijn is waar het om gaat, waardoor je merkt dat je steeds verder groeit. Je heelt op een dieper niveau de klachten die jou onbalans geven. Zo kom je stap voor stap dichter bij de kracht die je diep in zelf voelt, waar je tot nu toe niet bij kon komen.

Je leert:

 • hoe te werken vanuit jouw hartconnectie
 • krachtig verbinden met het veld van vrije energie
 • groeien naar jouw vrij Zelf
 • informatie ontvangen vanuit een ander veld
 • beter bij jezelf blijven
 • je voortdurende proces van groei ervaren
 • zien hoe jij en je omgeving veranderen

Ben jij toe aan een volgende stap om je kanalen en bewustzijn verder te ontwikkelen, dan is Groeien naar je vrije Zelf iets voor jou!

Dit traject is passend voor deelnemers die al een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Twijfel je of het traject geschikt is voor jou, neem dan vrijblijvend contact op, zodat we hier samen naar kunnen kijken.

Aanbod komen:

 • kosmische hartconnectie
 • stromen
 • veld van vrije energie

Voel je je aangetrokken, schrijf je dan hier in.

Groeien naar je vrije Zelf – next level

Je ontwaakt op een steeds dieper niveau voorbij de dualiteit. Inzichten komen vanuit een andere energiestroom. Je begrip over de werking van energie krijgt een flinke boost

Data: do. 25 januari, wo. 6 maart, do. 21 maart, wo. 17 april, do. 23 mei 2024
Tijd: 09:30 tot 12:30 uur
Investering: € 55,- per keer
Waar: In eigen praktijk te Maasbracht

Groeien naar je vrije Zelf next level is geschikt voor diegenen die meer verdieping willen.

De workshops zijn bedoeld voor therapeuten en ieder die er aan toe is om dieper te kijken in de energetische lagen. Door de diepere verbinding die ontstaat kun je doorgroeien voorbij het mindsysteem.
De workshops sluiten aan op eerder gedane opleidingstrajecten. waarin ik je al kennis heb laten maken met de vrije energie verbinding.

Heb je elders opleidingen of cursussen gedaan neem dan even contact met me op!

Wil je je verder verdiepen, groeien voorbij het mindsysteem, dan zul je veel uit deze bijeenkomsten kunnen halen. Er is ruimte om ervaringen binnen de groep te delen en vragen te stellen.
Stromen vanuit je hartconnectie is een vast onderdeel van elke workshop, waarbij je zult ervaren dat er steeds andere drukkende energieën worden aangeraakt. Deze energieën krijgen ruimte om vrij weg te stromen. Het opschonen van jouw eigen unieke energielijn zal op een steeds verfijnder niveau plaats vinden.

Het stukje bij beetje meer loslaten van het mindsysteen zal meer / andere / nieuwe inzichten geven. Het loslaten van oude verbindingen opent andere informatielijnen.

Vanuit de verbinding met de vrije aarde energie zal ik inspelen op wat zich bij ieder aandient. Dus geen programma, maar inspelen op wat er nu is. Wat maakt dat er iets drukt? Waarom voel jij je rot, bedrukt, verdrietig en een ander niet. Wat is het wat je in de volgende stap mag zien? We laten het vrij, waardoor het vrije Zelf (nog) meer ruimte krijgt. En op die route kan zich wel eens wat aandienen. Je bent deze weg al ingeslagen en het dieper gaan is hierin de volgende uitnodiging, daar waar de werkelijke heling zit.

Je leert:

 • verdiepen van je kosmische hartconnectie
 • verdiepen van je verbinding met de vrije aarde-energie
 • verfijndere waarneming van deze energievelden
 • diepere connectie met je vrije Zelf

Voel jij de roep om je dieper te verankeren en dit als jouw way of life maken, dan zijn deze workshops een logische aanvulling.
 
Door het deelnemen aan deze workshops zul je nog beter bij jezelf kunnen blijven, in je hartconnectie, waardoor je je krachtiger voelt en geen concessies doet die jou uit balans halen. Dit doorzie je sneller. Ook zul je veel meer rust en ruimte ervaren in je huidige werk, in een eventueel te starten of uit te breiden praktijk, kortom in alles wat je doet.

Aanbod komen:

 • stromen vanuit je hartconnectie in verbinding met de vrije aarde energie
 • verdiepen/verhogen van je bewustzijn in de hogere energievelden

Wil je mee doen meld je dan hier aan.

Ervaringen van deelnemers die hebben deelgenomen aan één of meerdere voorgaande trajecten:

– Een leerzame, ervaringsvolle reis naar ’t ZIJN. Met een fijne groep samen tot individuele groei gekomen. Dank je wel Heleen voor de fijne begeleiding bij het kunnen loslaten.
– deelnemer –

Een hele mooie diepgaande cursus, waarbij je op een zachte manier jezelf goed leert kennen. Blokkades worden bekeken en geheeld, waardoor je met veel meer eigenwaarde naar jezelf kunt kijken. Onze groep bleek goud waard. Zonder je onveilig te voelen kon je alles delen . Je maakt een grote groeispurt door. – deelnemer –

– Deze cursus was voor mij geweldig, ondanks dat ik er heel diep over heb nagedacht of ik dit wel wilde. Mijn ervaring met alle lessen is, dat ik mijzelf beter heb leren kennen in wat ik kan. Verder laat ik nu alles op mij afkomen wat ik ga doen of wat ik er mee wil gaan doen. Nu ben ik héééél blij dat ik deze cursus heb gedaan. – Wilma –

De cursus heeft me heel veel gebracht. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en sta sterker in mijn kracht. De kracht van Heleen is bovenal dat alles er mag zijn en gebeuren tijdens de cursus. De begeleiding en interpretatie van de processen die langskomen geven veel inzicht en verbinding.- deelnemer.

In dit traject heb ik lagen afgepeld die me niet meer dienen en kom ik steeds dichter bij mijn authentieke zelf. En van daaruit kan ik mijzelf steeds verder ontwikkelen en mijn licht laten stralen.    -Linda-

Heel waardevol. Gaf mij veel kracht om door te gaan. Met heling voor mijzelf en voor anderen die dit willen, gaf inzichten.   -deelnemer-

Een verdiepingsreis naar binnen om in de buitenwereld weer in mijn licht te kunnen staan. Heleen heeft de gave om op een moeiteloze en kalme wijze het healingsproces te begeleiden en de verbinding in onze groep te creëren. Dank voor alles!!    -Marion-

Diepgaand – veel inzichten gekregen –  veilige omgeving – stabieler geworden – zekerder van mezelf geworden – een hele mooie groep – een hele goeie begeleiding.   -deelnemer-

Mooie ervaringen opgedaan die me brachten tot het ontwikkelen van mezelf en te groeien en te komen tot ZIJN.   -deelnemer-

Hele fijne warme, liefdevolle groep. Veel geleerd en inzichten gekregen. Zonder oordeel, gekoesterd en op bijzondere manier vorm gegeven met ruimte voor alles wat voorbij kwam en op dat moment nodig was.   -Esther-

Proeverij

Kort consult bij Avalon in Roermond

Wil je meer inzicht in jezelf, een situatie of probleem, ben je hooggevoelig, heb je fysieke klachten, wat zijn oude patronen en wat is je ware zelf, hoe kom je weer bij de kracht die je diep vanbinnen voelt?

Een schilderij op maat

Aan de hand van een kleine schildering geef ik een reading/healing, waarbij ik invoel op de kleuren en vormen die jij in enkele minuten op het doek zet. Hiervoor hoef je niet te kunnen schilderen.
Door de uitleg, die komt vanuit helder voelen en weten, gaat het geschilderde voor je ‘leven’. Uiteraard neem je de schildering mee naar huis, en kan doordat je er regelmatig naar kijkt nog geruime tijd zijn ‘werk’ doen.

Meld je aan

Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan vooraf aan. Dit kan telefonisch of per e-mail via Avalon Roermond.

0475 – 21 51 51

info@avalonroermond.nl

www.avalonroermond.nl

Een consult duurt circa 30 minuten à € 15,-

Kom naar een proeverij op