CURSUS

Inzicht in jezelf

WORKSHOP

Innerlijke weerspiegeling

PROEVERIJ

In Roermond

ALLE ACTIVITEITEN VOLGENS REGELS OVERHEID

INTUÏTIEF SCHILDEREN

Intuïtief (ook wel helend) schilderen is schilderen vanuit je gevoel, je binnenste. Wanneer je vanuit je gevoel schildert word je creatieve vermogen aangesproken. En zo kunnen onbewuste processen duidelijk worden. Creatief zijn activeert de rechterhersenhelft, je gevoelskant, de vrouwelijke kant. De linkerhersenhelft is de mannelijke kant, het denken, de prestatie, het ego.

Wat gebeurt in je hersenen tijdens het schilderen
Veel mensen in onze maatschappij ‘zitten’ in het hoofd. Onze rechterhersenhelft wordt dan overheerst door de linkerhersenhelft. Tijdens het schilderen wordt de rechterhersenhelft ingeschakeld en de linkerhersenhelft uitgeschakeld. Emotie, creativiteit, fantasie, kortom het voelen komt naar boven. Geen besef van tijd en zorgen.

Elke les beginnen we met een gezamenlijke meditatie. Tijdens het schilderen komt op jouw doek, datgene wat door de meditatie bij je is aangeraakt. Je gaat dus vormgeven wat jij als je eigen waarheid beleeft. Je zult versteld staan van je eigen creaties!

Je kunt zowel een cursus als losse workshops volgen.

Kijk op de pagina exposities voor een overzicht  van het werk van de cursisten en Heleen.

Cursus Intuïtief schilderen

Schilderen vanuit je gevoel

In de cursussen staan ontspanning en creatief bezig zijn centraal. Aan het begin van elke les wordt een thema gekozen. Je laat je leiden door het gevoel dat je hebt bij dit thema. Tijdens de cursus geef ik je persoonlijke, creatieve en technische ondersteuning.

De cursussen zijn geschikt voor iedereen, met of zonder schilder ervaring.

Soorten cursus

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Indien je nog niet eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Introductiecursus leer je je afstemmen op je gevoel. Dit doen we aan de hand van een korte meditatie. Wat uit onze handen komt, is niet het vooraf bedachte plaatje! Hierdoor kunnen heel verrassende resultaten ontstaan. Je maakt per les een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Je komt tot inzicht, zelfkennis en verwerking. Aan het eind van elke les wordt elk schilderij individueel besproken.

Indien je de introductiecursus al hebt gevolgd of eerder intuïtief hebt geschilderd.

In de Vervolgcursussen komen we steeds meer bij ons gevoel en zullen ook gaandeweg meer technieken gaan leren zodat het eindresultaat meer is afgewerkt en verfijnd. Je bent vrij met welke materialen je wilt werken. We werken aan de hand van een thema, maar ook eigen inbreng is mogelijk. Ook in deze cursussen wordt het werk steeds besproken. Je zelfkennis wordt groter. Door samen te kijken ontdek je o.a. waar je emoties vandaan komen en hoe je ermee kunt leren omgaan. Je kunt ook op thema’s schilderen waar je meer inzicht op wilt verkrijgen.

De cursus geeft inzichten en tools hoe je er thuis mee verder kunt.

Cursistenexpositie 2017

Data

– Cursussen: Per 1 september 2021 stoppen de cursussen intuïtief helend schilderen in mijn praktijk.

Workshops op afspraak zijn wél mogelijk met een groepje van 2, 3 of 4 personen voor een dag of dagdeel.

Heleen Meering | Art & Soul Healing

Workshop intuïtief/helend schilderen

Mogelijk voor een hele dag of een dagdeel

Je maakt in deze workshop een schilderij wat jouw innerlijk weerspiegelt. Om goed bij je gevoel te komen, beginnen we met een korte meditatie, die is geïnspireerd op de groep. Dit zorgt er voor dat we schilderen vanuit een dieper bewustzijn. Aan het eind van de workshop worden de schilderijen besproken. Deze reading maakt je duidelijk wat het schilderij je wil zeggen.

Ontspanning, gezelligheid en creatief bezig zijn staan deze dag, ochtend, middag of avond centraal.
De workshops zijn toegankelijk voor iedereen mét en zonder schilderervaring.

Workshop van een dag

Tijdens de dagworkshop maak je twee werkstukken. Ook deze werkstukken worden besproken. De meerwaarde van een hele dag is de enorme verdieping welke in het middaggedeelte plaatsvindt.

Workshop op locatie

Deze leuke activiteit leent zich bij uitstek om op de locatie van jouw keuze te doen. Bijvoorbeeld bij iemand thuis samen met vrienden/vriendinnen en familieleden.

Privé schildersessies

Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan individueel of met een groep. Een leuke ervaring om samen met collega’s, vrienden/vriendinnen en familieleden te doen. Aanmelden kan tot minimaal 1 week van tevoren.

Een workshop op locatie is mogelijk vanaf 5 personen.
Bijkomende extra reiskosten: € 0,40 per km.

Data

– Workshop van een dag of dagdeel

Workshops zijn mogelijk op afspraak.

Klik op de 19/03 voor meer informatie over de workshop / dagdeel

Klik op de 00/00 voor meer informatie over de dagworkshops

Art & Soul Healing | Heleen Meering
Heleen Meering | Art & Soul Healing

School of Higher Vibrations

Licht Krachtdagen

Licht Krachtdagen bieden we je aan wanneer wij de roep voelen een bepaalde energie met jullie te delen.

Een Licht Krachtdag is voor iedereen toegankelijk. Het is een echte ervaringsdag waarbij we gebruik maken van de natuurelementen die zich op dat moment het meest krachtig aandienen.  Licht Krachtdagen hebben een opbouw waarin klank, beweging, meditatie en creatie elkaar aanvullen.

Ook als voorproefje voor deelname aan het Creatie Manifestatie Traject is deze dag bijzonder geschikt.

Creatie Manifestatie Traject

Ga voor het neerzetten van jouw zielsverlangen.

In het najaar van 2020 start de school een uniek en uitgebreid traject speciaal voor jou. De school helpt je drempels wegnemen die je belemmeren om jouw zielsverlangen te leven. In dit traject bieden we jou vanuit verschillende invalshoeken handvatten aan om in je daadkracht te komen. De creatieve stroom speelt hierin een belangrijke rol. Je onderbewuste wordt aangeraakt en geeft je meer duidelijkheid in wat je tegenhoudt om te gaan “staan”. In de acht bijeenkomsten zit een opbouw, waardoor je stap voor stap je eigen sluiers opruimt en meer bij jouw oorspronkelijke zijn komt. Je hooggevoeligheid gaat voor je werken en wordt een onmisbare kwaliteit.

– Licht Krachtdagen

– Creatie Manifestatie Traject

 . .

Klik op de datum voor een toelichting

Heleen Meering | Art & Soul Healing

Proeverij

Kort consult bij Avalon in Roermond

Wil je meer inzicht in jezelf, een situatie of probleem, ben je hooggevoelig, heb je fysieke klachten, wat zijn oude patronen en wat is je ware zelf, hoe kom je weer bij de kracht die je diep vanbinnen voelt?

Een schilderij op maat

Aan de hand van een kleine schildering geef ik een reading/healing, waarbij ik invoel op de kleuren en vormen die jij in enkele minuten op het doek zet. Hiervoor hoef je niet te kunnen schilderen.
Door de uitleg, die komt vanuit helder voelen en weten, gaat het geschilderde voor je ‘leven’. Uiteraard neem je de schildering mee naar huis, en kan doordat je er regelmatig naar kijkt nog geruime tijd zijn ‘werk’ doen.

Meld je aan

Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan vooraf aan. Dit kan telefonisch of per e-mail via Avalon Roermond.

0475 – 21 51 51

info@avalonroermond.nl

www.avalonroermond.nl

Een consult duurt circa 30 minuten à € 15,-

Kom naar een proeverij op